home Jan tarieven contact via
janolijve.nl
==>informatie over actueel aanbod en programma op www.janolijve.nl<==
 
Persoonlijke Vragen

Vaak is de nabijheid van iemand die je vertrouwt
al voldoende om een lastige stap te kunnen zetten

Jou overkomt steeds hetzelfde
Bijna iedereen loopt in zijn leven van tijd tot tijd tegen situaties aan waar hij niet direct een antwoord op heeft. De gebruikelijke strategieën werken niet meer. Het kan gaan over de relatie die je hebt met anderen, je partner, kinderen, collega’s. Aanleiding kan ook zijn een gevoel van onbehagen of onzekerheid. Misschien merk je het aan een manier van communiceren die niet het gewenste resultaat heeft. Het kan zichtbaar worden in je werk, maar ook op andere plekken.

Hulp vragen is een teken van kracht
Iedereen heeft zijn eigen manier ontwikkeld om met dergelijke situaties om te gaan. De één trekt zich terug, mijdt “lastige” situaties en verstart. De ander gaat juist op zoek naar afleiding in de vorm van meer of minder schadelijke verslavingen zoals zappen, lezen of sporten en drank, gokken of drugs. En daarmee lijkt het alsof je er wat minder last van ondervindt. Uiteindelijk lossen deze strategieën niets op. Dan volgt de eerste stap: erkennen dat je een probleem hebt. En als je krachtig bent de tweede stap: hulp vragen.

Opzet coaching
In de persoonlijke begeleiding gaan we allereerst op zoek naar de betekenis van de situatie waarin je terecht bent gekomen. Je ontdekt de achterliggende oorzaken, maar krijgt ook contact met je verlangen. Vanuit dat contact is het mogelijk om een nieuwe route te ontdekken, waarmee je weer fris en authentiek met lastige situaties om kan gaan. Uiteindelijk kom je op het punt waar je de nodige stappen zet. Wetende dat de uitgestoken hand van de coach er is om waar nodig houvast te bieden. Meestal zijn vier tot zes gesprekken al voldoende om weer verder te kunnen.

 
Hoorn
Wilhelminalaan 2a
1623 MA Hoorn
Amsterdam
Herengracht 282
1016 BX Amsterdam
Haarlem
Leidsevaart 594
2014 HT Haarlem
www.janolijve.nl
info@janolijve.nl
06 184 85 995